Boekhouder blog

Er gaat niets boven een lekker stoffige boekhouder. Zo’n ouderwetse meneer met een klassiek pak dat over 10 jaar als ‘vintage’ in de kledingwinkels hangt. Je krijgt er vast wel een beeld bij.

Daarom als ode aan deze meneer, zet ik de 5 voordelen van samenwerken met een stoffige boekhouder voor je op een rijtje:

  1. Je wordt steevast met ‘u’ aangesproken. Dat is heerlijk wanneer je net 20 bent en gewend bent dat mensen je benaderen als een jonkie. Eindelijk iemand die met gepaste afstand met je in gesprek gaat. Who needs persoonlijke benadering anyway?
  2. Dankzij het veelvuldig gebruik van boekhoudersjargon steek je altijd iets op van zo’n gesprek. Voorheen had je immers nog nooit gehoord van forfaitair rendement, verlegde BTW of inkomensafhankelijke combinatiekorting, maar dankzij de stoffige boekhouder ben je er (uiteraard na afloop van het gesprek) nog even op gaan Googlen. Nog even en je kan zelf boekhouder worden!
  3. Je gaat na elke ontmoeting weer naar huis met het gevoel dat je een hele slimme boekhouder hebt. Hij weet precies te benadrukken waar zijn kennis wél ligt en die van jou niet, zodat je maar wat graag hem het werk laat doen. Je nieuwe ambities om zelf boekhouder te worden zijn professioneel de kop ingedrukt.
  4. De nostalgische koffie op kantoor. Bij elk bezoek op het kantoor van de stoffige boekhouder krijg je een klassiek kopje koffie met een klassiek Mariakoekje. Waar krijg je dat tegenwoordig nog?
  5. Je krijgt enorm veel waar voor je geld. Je betaalt dan wel elke maand die flinke factuur van je stoffige boekhouder, maar hé, deze meneer heeft dan ook veel kennis over forfaitaire rendementen, weet precies onder woorden te brengen waar jouw boekhoudkundige ervaring tekort schiet én hij moet natuurlijk wekelijks Mariakoekjes inkopen.

En, ben je al overtuigd om een samenwerking aan te gaan met de stoffige boekhouder?

Of ben jij nou zo’n raar geval dat níet enthousiast wordt van bovenstaande voordelen? In dat geval zijn wij waarschijnlijk een match. Zullen we even bellen? Mijn nummer is 06 – 2084 4727. Of stuur anders een mailtje zodat we een kennismakingsafspraak inplannen. En je mag ‘je’ zeggen, doe ik immers ook.