Een accountant is vooral opgeleid om de boekhouding te controleren van grote bedrijven met complexe administraties. Een dochterbedrijfje hier, een holding daar, misschien een filiaal in Spanje of China, dat soort complexe administraties.

Om die complexiteit aan te kunnen, heeft de accountant een paar zware opleidingen gevolgd. En als ‘ie goed op zijn werkplek zit, vindt hij die grote bedrijven waarschijnlijk ook de allerleukste klanten.

Een boekhouder daarentegen is gespecialiseerd in het MKB en ZZP-ers. Ook hij heeft een aantal opleidingen achter de rug en blijft zich continu verdiepen in de nieuwe regels die de Belastingdienst heeft bedacht. De boekhouder is juist fan van zijn kleinere klanten, omdat ‘ie daarmee veel persoonlijker contact heeft en veel meer voor kan betekenen.

Een accountant is niet per definitie beter of slechter dan een boekhouder. Hoewel ze de voorliefde voor cijfers delen, zijn het gewoon twee verschillende vakgebieden.

Ben je de CEO van een multinational? Dan ben je in hele goede handen bij een accountantskantoor. Ben je de CEO van je eenmanszaak of bedrijf tot 50 man personeel? Dan klop je bij mij aan.

Zullen we even bellen? Mijn nummer is 06 – 4644 1355. Of stuur anders een mailtje zodat we een kennismakingsafspraak inplannen.